Verzending met PostNL *+2.000 afhaallocaties *Zowel Online als Centraal gelegen winkel *Klantenservice : 0182- 769148

Kurk in je interieur!

Kurk in je interieur!

Kurk is helemaal terug van weggeweest! In de jaren 80 was kurk al helemaal hot en te vinden in vele interieurs. Na een tijdje was Kurk helemaal uit, maar zoals dat met heel veel dingen gaat, komt alles een keer terug!

 

2016 was het jaar waarin natuurlijke materialen en kleuren als wit, marmer en licht hout centraal stonden in het interieur. Het verschil met vorig jaar is dat de kleuren nu warmer zijn, bruin, blauw en groen zijn de kleuren die je veel ziet. 2017 is het jaar waarin, wol, leer, rotan, hout en steen zijn niet weg te denken zijn uit het interieur en zo ook kurk. Op vele beurzen, tijdschriften en bloggen wordt er kurk toegepast. Dat is ook niet zo gek want kurk is een milieuvriendelijk en recyclebaar materiaal. Ideaal voor deze trend met natuurlijke materialen.
 

Kurk is een licht, elastisch materiaal, dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik. Een leuk weetje is dat de kurkeik ongeveer 25 jaar oud is voordat de schors iedere 9 jaar wordt geschild. Na het schillen duurt het 9 jaar voordat de schors weer dik genoeg is. De kurkeik leeft ongeveer 200 jaar.

Een eigenschappen van kurk is dat het lucht bevat, daardoor is het lichter dan water en is het warmte-isolerend. Daarnaast is kurk elastisch, makkelijk te onderhouden, waterbestendig, geluiddempend, warm, antistatisch en antiallergisch.
 

Kurk is eenvoudig in ieder interieur toe te passen. Naast kurk op de muur, gaan we kurk ook steeds meer terugzien in accessoires. Zo hebben wij:

Kurken Onderzetters,

Kurken Pannenhouders 19cm,

Kurken Pannenhouder 25cm, 

Kurken Placemat,

Kurken Flessenhouder,

Kurken Snijplank 25cm,

Kurken Snijplank 30cm,

Kurken Fruitschaal,

Kurken Dienblad 20cm,

Kurken Dienblad in 30cm,

Kurken Zaklamp,

Kurken Onderzetter


Met deze producten geef je een leuke Touch aan je interieur.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan op de bovenstaande linkjes, of kom gezellig langs in de winkel in Gouda. 

Verzending met PostNL

Keuze uit meer dan 2.000 afhaalpunten!

Kies je eigen leverdatum

Indien op voorraad, ook 's avonds!

Centraal gelegen winkel

Gouda Centrum - Uitgeroepen tot Beste Binnenstad 2015-2017!